Rekordfremgang bremser op: Nykredits overskud dykker med over 500 mio kr
Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
Finans Af
Opdateret kl. 08.04 - Både indtægter og bundlinje i Nykredit dykker i første kvartal, viser realkreditkæmpens netop offentliggjorte kvartalsrapport. 

Overskuddet efter skat for første kvartal falder til 1,662 mia. kr. fra 2,346 mia. kr. i første kvartal sidste år. Det er et fald på 684 mio. kr. 

Indtægterne dykker ligeledes og lander på 3,2 mia. kr. Det er fald på 586 mio. kr. sammenlignet med første kvartal sidste år.

Samtidig stiger omkostningerne til 1,191 mia. kr. fra 1,181 mia. kr. i samme periode sidste år.

Det sætter sig i et faldende forretningsresultat, der dykker med 615 mio. kr. til 2,033 mia. kr.

"Forretningsresultatet på 2,0 mia. kr. er tilfredsstillende i forhold til forventningerne. Resultatet udgør et fald i forhold til et ekstraordinært godt 1. kvartal 2017. Faldet kan hovedsagligt forklares ved markant lavere beholdningsindtjening og udviklingen på aktive swaps," lyder det i regnskabet.

Ifølge realkreditgiganten er det begge er forhold, Nykredit i "mindre grad selv er herre over og i højere grad bestemmes af udviklingen i økonomien generelt – ikke mindst renten," lyder det i regnskabet. 

Da Nykredit præsenterede årsrapport i februar kaldte Michael Rasmussen det for "det bedste resultat nogensinde".

Resultaterne lever dog op til forventningerne, lyder det fra koncernchef Michael Rasmussen. 

"Vi aflægger i dag et tilfredsstillende regnskab, der er godt i forhold til vores forventninger. Det er meget tilfredsstillende, at vi fastholder den positive udvikling, forretningen har vist de seneste år, med kundetilgang, udlånsvækst og en markant stigende formue under forvaltning. Vi erobrer markedsandele i både Totalkredit og Nykredit Bank," udtaler han. 

I forbindelse med årsrapport meddelte Nykredit, at man for 2018 forventer et forretningsresultat på mellem 6,5 og 7,5 mia. kr. Det holder koncernen fast i for nuværende, lyder det. 

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display