Jyske Bank støtter bankbryllup og sælger aktiepost til Nykredit
Jyske Bank-topchef Anders Dam.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Finans Af
Opdateret kl. 07.26 - Jyske Bank bakker op om fusionen mellem mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank og sælger samtidig sin aktiepost i den kommende fusionsbank til Nykredit. 

"Jyske Bank har besluttet at bakke op om den planlagte fusion mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank og vil derfor stemme for fusionen på de kommende generalforsamlinger i Nordjyske Bank," skriver Jyske Bank i en fondsbørsmeddelelse onsdag morgen og fortsætter:

"Jyske Bank har indgået en betinget aftale med Nykredit om at afhænde de aktier i Ringkjøbing Landbobank, som Jyske Bank erhverver i forbindelse med fusionen. Aktierne købes af Nykredit til en kurs på 372 kr. pr. aktie." 

Derudover får Jyske Bank kontant 9 kr. pr. aktie i Nordjyske Bank i forbindelse med fusionen, lyder det videre.

Ifølge Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, betyder det, at Jyske Bank i alt får knap 1,4 mia. kr. for salget. 

"Jyske Bank ønsker Nordjyske Bank og Ringkøbing Landbobank held og lykke med fusionen og samme til Nykredit med flere mht. til investeringen i den kommende fusionsbank," skriver Jyske Bank-topchef Anders Dam på Twitter onsdag morgen. 

Så snart fusionen er vedtaget bortfalder Jyske Banks købstilbud på hele Nordjyske Bank. 

I en separat meddelelse skriver Nykredit, at realkreditkæmpen planlægger at videresælge en del af aktieposten i Ringkjøbing Landbobank til en institutionel investor, så Nykredits ejerandel af landbobanken udgør mindre end 10 pct. 

Siden marts har opkøbsdramaet udspillet sig i den jyske bankverden. 

Jyske Bank, sidder på godt 38 pct. af aktierne i Nordjyske Bank, har siden foråret 2017 forsøgt at komme af med sin aktiepost. Da det ikke lykkedes valgte Jyske Bank i marts i år at byde på hele Nordjyske Bank

Købstilbuddet lød oprindeligt på 170 kr. pr. aktie, men blev i starten af april hævet til 190 kr. pr. aktie. Det blev kaldt "uinviteret" af Nordjyske Banks bestyrelsesformand Mads Hvolby.

18. april meddelte Nordjyske Bank så, at banken har indgået en aftale med Ringkjøbing Landbobank om en fusion, og at begge bestyrelser anbefaler aktionærerne at sige ja.

Jyske Bank står til at få en aktiepost i den "nye" Ringkjøbing Landbobank. Et konsortium med Nykredit i spidsen tilbød Silkeborg-banken at købe aktieposten på ca. 11 pct., der ville have en værdi på ca. 1,25 mia. kr. Det afslog Jyske Bank i første omgang, men har altså nu valgt at sælge aktieposten og bakke op om fusionen. 

Tirsdag aften meddelte Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank, at den planlagte fusion skrider fremad og begge banker indkaldte deres aktionærer til ekstraordinære generalforsamlinger 7 juni. 

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler



Cxense Display