Ringkjøbing Landbobanks fusion med Nordjyske skrider frem
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Finans Af
Den planlagte fusion mellem Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank skrider fremad. Det meddeller de to banker samstemmende til fondsbørsen tirsdag efter markedets lukketid.

"Processen frem mod fusionen forløber godt, og begge banker er klar til at indkalde til ekstraordinære generalforsamlinger, der skal afholdes til vedtagelse af fusionen mellem de to banker," hedder det i meddelelsen fra Nordjyske Bank, som fortsætter:

"Bestyrelsen vil således opfordre aktionærerne til at bakke op om fusionen og deltage i den ekstraordinære generalforsamling ved enten at møde personligt frem eller ved at afgive fuldmagt til bankens bestyrelse."

Også fra Ringkjøbing Landbobanks side opfordres der til, at aktionærerne stemmer for fusionen.

"Bankens repræsentantskab har støttet op omkring bestyrelsens og direktionens forslag til fusionen. Den samlede ledelse vil således opfordre aktionærerne til, at bakke op om fusionen og deltage i den ekstraordinære generalforsamling enten ved personligt fremmøde på generalforsamlingen eller ved at afgive fuldmagt til bestyrelsen."

De to banker indkalder hver især til generalforsamling den 7. juni 2018. Nordjyske Bank afholder dog to ekstraordinære generalforsamlinger henholdsvis kl. 15 og kl. 16.30. De to banker lover samtidig, at der vil blive offentliggjort et fusionsdokument den 31. maj 2018.

Den planlagte fusion mellem de to jyske banker blev annonceret den 18. april. Fusionsaftalen mellem bankerne fulgte, efter at Nordjyske Banks bestyrelsen undersøgte alternativer til at blive overtaget af Jyske Bank, der godt en måned tidligere lagde et købstilbud på banken på kr. 190 per aktie. Fusionen planlægges gennemført efter et bytteforhold, hvor aktionærerne i Nordjyske Bank får en ny aktie i Ringkjøbing Landbobank for hver to aktier i Nordjyske Bank samt 18 kr. kontant før skat.

Med i fusionsaftalen var også et tilbud til Jyske Bank om at afhænde sine aktier til Nykredit. Jyske Bank ejer godt 38 pct. af aktierne i Nordjyske Bank, og dermed vil Jyske Bank i Silkeborg ende med at eje 11 pct. af den fusionerede bank. Jyske Bank takkede dog allerede den 25. april nej til at sælge sine aktier til Nykredit.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display