ATP fyrer højprofileret direktør
Lilian Mogensen - nu tidligere koncerndirektør i ATP
Foto: Simon Læssøe
Finans Af
ATP fyrer koncerndirektør Lilian Mogensen, der havde ansvar for den årlige udbetaling af 245 mia. velfærdskroner.

Dermed siger pensionsgiganten farvel til en profileret dame, der har arbejdet i koncernen igennem de seneste 20 år.

ATP skriver i en meddelelse, at afskeden med Lilian Mogensen skyldes en forenkling af ledelsesgangene.

Med forenklingen af organisationen tages et ledelseslag ud, idet positionen som direktør for administrationsforretningen nedlægges. Det betyder, at koncerndirektør og direktør for Udbetaling Danmark, Lilian Mogensen, fratræder.

"På egne vegne og på vegne af medarbejderne og vores opdragsgivere vil jeg gerne takke Lilian Mogensen for hendes kæmpe indsats for ATP og for hendes utrættelige arbejde med at gøre hverdagen enklere for de borgere og virksomheder, ATP er i berøring med. Administrationen af Udbetaling Danmark og de øvrige ordninger er særdeles velfungerende, hvilket vi også får bekræftet i vores løbende kundetilfredshedsmålinger. Vores fokus på god og effektiv administration vil blive videreført uforandret," siger ATP's Christian Hyldahl, der selv stod for afskeden med Lilian Mogensen.

Sidste arbejdsdag var i går

ATP oplyser, at hun havde sidste arbejdsdag mandag

Fra Lilian Mogensen lyder det.

"Der er et ønske om at organisere ATP's Administrationsforretning på en anden måde, og det må jeg respektere. Jeg har haft nogle fantastiske år i ATP, hvor jeg sammen med mange dygtige mennesker har løst vigtige samfundsopgaver for Danmark med fokus på effektiv administration og gode oplevelser for kunderne. Jeg er stolt af de fingeraftryk, jeg har sat, og dem er jeg også blevet anerkendt for," skriver Lillian Mogensen i en mail til Børsen

For Udbetaling Danmark betyder organisationsændringen, at Carsten Bodal udnævnes til koncerndirektør og bliver direktør for Udbetaling Danmark. Carsten Bodal har hidtil været vicedirektør i ATP's administrationsforretning og har gennem en årrække været en central spiller i udviklingen af administration og kundeservice. Herunder har han været med i opbygningen og videreudviklingen af Udbetaling Danmark.

Markante ændringer

I de tyve år, Lilian Mogensen har siddet i topledelsen i pensionskoncernen, er der sket markante ændringer og tiltag.

Blandt de største omvæltninger - og udfordringer - i hendes tid er implementeringen af Udbetaling Danmark. Her fik ATP muligheden for at overtage udbetalingen af landets velfærdsmilliarder.

"Jeg skulle tage beslutningen sammen med Lars Rohde. (tidligere adm. direktør i ATP, red.) Det giver et sug i maven. Er det nu det rigtige? Kan vi det? Tager vi for stor en mundfuld?," sagde Lilian Mogensen i april til Børsen.

På daværende tidspunkt var der 700 medarbejdere i ATP, og organisationen skulle tredobles med ét slag.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display