Tidslinje: Borgen, Finanstilsynets formand og Danske Banks hvidvaskskandale
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Finans Af
2006

Danske Bank køber finske Sampo Bank for 30 mia. kr. og får i den forbindelse også en estisk filial.

2009

Danske Banks nuværende topchef, Thomas Borgen, bliver chef for International Banking Activities, som bl.a. omfatter Estland.

2012

Lars Mørch overtager ansvaret fra Thomas Borgen for de internationale aktiviteter i Danske Bank, herunder Estland.

2013

I december sender en whistleblower en rapport til den nu tidligere Danske Bank-direktør Robert Endersby, der advarer om store problemer med hvidvask i den estiske filial.

2014

Danske Banks interne revision advarer i et brev Robert Endersby og nu også Lars Mørch om problemerne i Estland.

Foråret 2017

Berlingske kan i marts fortælle, at knap 7 mia. kr. blev hvidvasket i Danske Banks filial i Estland i perioden 2010-2014.

Efteråret 2017

Nye artikler i Berlingske viser i september, hvordan Danske Bank i Estland er blevet brugt til at føre milliarder fra diktaturet Aserbajdsjan til bl.a. europæiske politikere. Danske Bank indleder en intern undersøgelse. Senere på året kan avisen desuden fortælle om advarslerne i 2013 og 2014.

2018

Lars Mørch siger 5. april sit job op som følge af hvidvaskskandalen. Hvis ikke han havde sagt op, kunne det godt være endt med en fyring, forklarer bestyrelsesformand Ole Andersen, som slår fast, at banken skulle have igangsat en undersøgelse i 2014.

Finanstilsynets formand Henrik Ramlau-Hansen, der var finansdirektør i Danske Bank fra 2011-2016, trækker sig som formand for tilsynet pga. hvidvasksagen. Han har tidligere eklæret sig inhabil i Finanstilsynets behandling af sagen. 


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display