Topdanmark løfter forventninger med 100 mio trods minus på investeringer
Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
Finans Af
Forsikringskoncernen Topdanmark opjusterer forventningerne til indeværende regnskabsår, som der blev løftet sløret for efter regnskabet for tredje kvartal sidste år.

Forsikringskoncernen ser nu den såkaldte modelmæssige resultatprognose lande på 1050-1150 mio. kr. mod tidligere 950-1050 mio. kr.

Combined ratio, der populært sagt sætter udbetalte erstatninger i forhold til præmierne - ses på 88-98 for hele 2018 eksklusive afløbsgevinster mod tidligere ventet 90-91.

Afløbsgevinster er kapital reserveret til tidligere skader, som så efterfølgende ikke har vist sig at blive så dyre som oprindeligt ventet.

Skønnet for præmievæksten i skadesforsikring i 2018 er fortsat/ præciseres til mod tidligere "positiv".

Nettooverskud på 267 mio

Forsikringskoncernen Topdanmark kom ud af det første kvartal med et nettooverskud på 267 mio. kr., hvilket var lidt under analytikernes forventninger. Selve forsikringsdriften viste dog en bedre udvikling end ventet.

Ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates havde analytikerne estimeret et overskud på 274 mio. kr. i kvartalet.

I samme periode af 2017 havde forsikringsselskabet et overskud på 415 mio. kr. Men i år trækker et lavt investeringsresultat ned.

Investeringsafkast går i minus

Det samlede investeringsafkast (afkast på aktiver samt hensættelse til kursregulering med videre på skadehensættelser) blev minus 45 mio. kr., hvilket var lavere end forventningerne, der lød på 3 mio. kr. Samme kvartal i 2017 gav et overskud på den post på 121 mio. kr.

Toplinjen - bruttopræmieindtægterne i skadesdelen - endte på 2273 mio. kr. mod ventet 2261 mio. kr. og 2235 mio. kr. i første kvartal sidste år.

Det forsikringstekniske resultat af skadesforsikring landede på 336 mio. kr. i kvartalet mod ventet 301 mio. kr. af analytikerne og 317 mio. kr. i første kvartal året før.

Det forsikringstekniske nøgletal combined ratio (inklusive afløbsgevinster), der sætter erstatningsudgifterne i forhold til præmieindtægterne (jo lavere CR jo bedre, red.), landede i kvartalet på 85,2, mens der var ventet 86,5 og der blev nået 85,8 i samme periode sidste år inklusive afløbsgevinster.

Eksklusive afløb kom CR ind på 88,0, mens der var ventet 90,2 mod 89,0 i kvartalet året før.

Afløbsgevinster er kapital reserveret til tidligere skader, som så efterfølgende ikke har vist sig at blive så dyre som oprindeligt ventet.

Topchef: Sløje afkast trækker ned


Peter Hermann, adm direktør hos Topdanmark, understreger, at det er sløjere investeringer end i begyndelsen af 2017, der trak ned på resultatet i første kvartal.

Overordnet set havde selskabet nemlig et godt første kvartal, der også medfører en samlet opjustering af forventningerne til hele 2018. Men i investeringsdelen fik Topdanmark et lille underskud mod et overskud på den post et år tidligere, og det rammer bundlinjen.

"Vi havde et godt investeringsafkast i første kvartal 2017, men her i første kvartal 2018 har vi ramt et af de kvartaler, hvor afkastet på aktier og danske realkreditobligationer ikke har været med os. Men ser vi på selve kerneforretningen, nemlig det forsikringstekniske resultat, har vi der en fremgang i resultatet på 19 mio. kr., siger Peter Hermann.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display