Danske Bank under kritik: Ni mænd og kun én kvinde i toppen
Foto: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen
Finans Af
De største virksomheder i den danske finanssektor er næsten blottet for kvinder på topplan, og Danske Bank er ingen undtagelse. Det beskrives som en "kæmpe udfordring" for branchen. Og særligt storbanken får på puklen efter en omfattende ændring i direktionen i sidste uge.

Det skriver Berlingske Business.

Landets største pengeinstitut annoncerede i sidste uge en omkalfatring. I den forbindelse blev direktionen udvidet til at omfatte ti personer, hvoraf der blot var ét enkelt kvindeligt medlem - Henriette Fenger Ellekrog.

En af de toneangivende danske erhvervskvinder Stine Bosse er svært utilfreds med kønsfordelingen i Danske Banks top.

"Nu ved jeg ikke, om Danske Bank har småtravlt denne gang med at skulle have det her på plads. Så kan man måske tilgive dem for ikke at have kigget bedre efter. Men det er skidt og helt unødvendigt. Der er potentielle kvindelige kandidater," lyder vurderingen fra Stine Bosse ifølge Berlingske Business, hvilket storbankens bestyrelsesformand, Ole Andersen, også erkender.

I en kommentar understreger han, at der er en vis værdi i at have både mænd og kvinder ansat.

"Derfor har vi også en målsætning om at øge antallet af kvinder på alle ledelsesniveauer, herunder i direktionen. Når det er sagt, så må vi også erkende, at det er det lange, seje træk. Når vi laver ændringer i direktionen, overvejer vi hver gang, hvilke kompetencer og profiler der er de rigtige. Det er først og fremmest afgørelsen heraf, og ikke kønnet, der er det afgørende," lyder det fra Ole Andersen ifølge avisen.

Der tegner sig dog et ret ensformigt og maskulint billede i toppen af den danske finanssektor. Hverken Jyske Bank, Nykredit, Spar Nord, PFA, Danica, Tryg eller Topdanmark har nogen kvinder i det øverste ledelsesslag. Samlet set er der blot seks kvinder og 50 mænd i direktionerne, skriver Berlingske Business.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display