Storbanks topchef hænger i en tynd tråd: Krisemøde i dag
Foto: Scanpix/Ralph Orlowski
Finans Af
Der er ballade i toppen af en af Europas allerstørste banker, Deutsche Bank.

Flere storaktionærer er så utilfredse med topchefen John Cryan, at bestyrelsesformand Paul Achleitner nu har afbrudt sin ferie og vil holde et afklarende krisemøde i aften.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Der ventes en afgørelse om Cryans fremtid - eller mangel på samme - allerede i aften.

To investorer vil have Cryan ud

To af de helt tunge investorer kræver en ny ledelse, mens en tredje "ikke vil stå i vejen", hvis Achleitner skulle beslutte sig for at fyre John Cryan, skriver Bloomberg.

Striden går blandt andet på, hvor meget de amerikanske aktiviteter, der har været ramt af store sagsanlæg, skal fylde i fremtiden. Cryan vil gerne nedskalere USA, mens Achleitner og de utilfredse investorer ser USA  som nøglen til stadig at have en global rolle som investeringsbank.

John Cryan har ikke heller ikke været i stand til at øge omsætningen i banken. Deutsche Bank lukkede 2,6 pct. lavere i fredagens handel, og storbanken har tabt 28 pct. af sin værdi alene i år.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display