Rokade i Danske Bank-top: Tonny Thierry Andersen stopper
Tonny Thierry Andersen stopper i Danske Bank.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Finans Af
Opdateret 8.45 Danske Bank skifter ud i toppen, tilføjer fire nye direktører til direktionen og ændrer i organisationen. Banken henter ny finansdirektør i Tryg.

 Bankens hidtidige finansdirektør, Jacob Aarup-Andersen, skifter til stillingen som chef for Wealth Management. Han efterfølger Tonny Thierry Andersen, der ifølge en fondsbørsmeddelelse selv har valgt at forlade Danske Bank, hvor han har været ansat siden 1999.

Tryg meddeler samtidig, at forsikringskoncernens finansdirektør Christian Baltzer her til morgen har opsagt sin stilling hos Tryg for at overtage stillingen som finansdirektør i Danske Bank. 

Christian Baltzer starter 15. oktober. I mellemtiden skal chef for Grup Finance Morten Mosegaard varetage finansdirektørstillingen i Danske Bank.

Udvider direktionen med tre

Danske Bank får i alt fire nye bankdirektører. Ud over den nye finansdirektør udnævnes Henriette Fenger Ellekrog, Jakob Groot og Frederik Gjessing Vinten til bankdirektører.

 Henriette Fenger Ellekrog som HR-direktør, Jakob Groot som direktør for Corporate & Institutions og Frederik Gjessing Vinten som direktør for udvikling i en ny forretningsenhed kaldet Group Development.

Rokaden kommer dagen efter, at danske Bank-direktøren Lars Mørch, som bl.a. har haft kontrol med storbankens baltiske afdelinger, opsagde sin stilling i banken.

Organisationsændringer

Derudover laver banken om på sin struktur med det erklærede formål at styrke udviklingen i forretningen og komme tættere på kunderne .
 
"Nu ændrer vi organisationen og rykker endnu tættere på kunderne i bankenhederne. Samtidig tilfører vi ny muskelkraft til forretningsudviklingen, så vi kan opretholde et højt innovationstempo," udtaler adm. direktør Thomas Borgen i en fondsbørsmeddelelse.

"Derudover vil vi fokusere på at integrere serviceydelser fra andre spillere på markedet i vores tilbud til kunderne," siger han videre.

Personal Banking og Business Banking, der hidtil har været selvstændige forretningsenheder, sammenlægges i landeorganisationer i Banking DK og i Banking Nordic (Norge, Sverige og Finland).

Banking DK får Jesper Nielsen som chef, som kommer fra stillingen som chef for Personal Banking.

Banking Nordic får Glenn Söderholm, der hidtil har været chef for Corporate & Institutions, som ny overordnet chef. Derudover udpeger Danske Bank tre landechefer i divisionen. I Norge bliver Trond Mellingsæter landechef, I Sverige bliver Berit Behring landechef, og i Finland leder banken efter en ny landechef, som skal tage over efter Risto Tornivaara, der som planlagt går på pension.

Banken samler sine udviklingskompetencer i en ny enhed, Group Development.

Fra 2. maj ser direktionen ud som følger:

Thomas F. Borgen, adm. direktør

Carsten Rasch Egeriis, bankdirektør og chef for Group Risk Management

Frederik Gjessing Vinten, bankdirektør og chef for Group Development (ny)

Glenn Söderholm, bankdirektør og chef for Banking Nordic  

Henriette Fenger Ellekrog, bankdirektør og chef for Group HR (ny)

Jacob Aarup-Andersen, bankdirektør og chef for Wealth Management

Jakob Groot, bankdirektør og chef for Corporates & Institutions (ny)

Jesper Nielsen, bankdirektør og chef for Banking DK

Jim Ditmore, bankdirektør og chef for Group Services & Group IT

Christian Baltzer indtræder i direktionen den 15. oktober 2018.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display