Jyske Bank forhøjer købstilbud på Nordjyske Bank: Aktien brager op med over 11 pct
Foto: Ritzau Scanpix
Finans Af
Opdateret 17.46 Jyske Bank har i dag besluttet at forhøje tilbudskursen i det frivillige købstilbud, der vil blive fremsat til aktionærerne i Nordjyske Bank.

Det skriver Jyske Bank i en meddelelse til fondsbørsen.

Nu byder Jyske Bank 190 kr. pr. aktie. 20 kr. mere end det bud på 170 kr. pr. aktie, der landede på Nordjyskes bord 13. marts.
 
Det er en præmie på 60 pct. ift. til lukkekursen 12. marts på 119 kr.

Det første købstilbud gav investorer appetit på aktien, der i mellemtiden er steget knap 40 pct., og med et hop på 11,41 pct. efter købstilbuddet i dag, er Nordjyske Banks aktie oppe i kurs 185,5.

"Forhøjelsen af tilbudskursen øger Jyske Banks forventning til, at bestyrelsen for Nordjyske Bank vil anbefale aktionærerne at acceptere Jyske Banks købstilbud," lyder det i meddelelsen.

Det nye bud svarer til en værdiansættelse af Nordjyske Bank på 3,489 mia. kr.

Det ligger dog stadig under det niveau, som den nordjyske betonkonge og storaktionær Jens Jørgen Nielsen meldte ud til Børsen i slutningen af marts.

"Vi skal op i pris, hvis et salg kan komme på tale. Om det er 198 eller 210 kr. pr. aktie vil jeg ikke vurdere, men vi skal op i det leje. Anders Dam kan skyde en hvid pind efter at gennemføre et opkøb til den pris, Jyske Bank har budt," lød det dengang fra Jens Jørgen Nielsen, der ejer Skagen Cementstøberi.

Jyske Bank ejer i dag 38 pct. af aktierne, og banken lægger nu vægt på, at den har lyttet til både aktionærer og bestyrelse siden første bud.

Jyske Bank reagerer på bestyrelse og aktionærer

"Den forhøjede tilbudskurs imødekommer tilkendegivelser fra repræsentanter for bestyrelsen og aktionærer i Nordjyske Bank, som er fremkommet efter offentliggørelsen af Jyske Banks beslutning om at fremsætte et købstilbud," skriver Jyske Bank
 
"Den forhøjede tilbudskurs er endvidere fastsat under hensyn til den opskrivning af værdien af Nordjyske Banks ejerandel i BI Holding og opjustering af forventningerne til 2018, der blev meddelt af Nordjyske Bank den 21. marts 2018," lyder det videre.

Jyske Bank meddelte 13. marts, at den planlægger at offentliggøre et tilbudsdokument med nogle betingelser senest 10. april, og den plan holder stadig.

Nordjyske Bank i tænkeboks

Efter det første "uinviterede købstilbud", som Nordjyskes bestyrelsesformand Mads Hvolby kaldte det, hyrede Nørresundby-banken Danske Bank som finansiel rådgiver og Plesner som juridisk rådgiver, og planen lød dengang på at komme med en anbefaling til aktionærerne efter offentliggørelsen af tilbudsdokumentet fra Jyske Bank 10. april.

"Tilbuddet er kontant, og vi får nu objektive rådgivere til at lave en vurdering af, om det er en attraktiv pris," sagde bestyrelsesformanden i forbindelse med første bud, hvor han også udnyttede lejligheden til at understrege:

"Vi ser yderligere potentiale for en værditilvækst i bankens aktier."Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display