"Danske Bank er ved at lave damage control"
Lars Mørch, medlem af direktionen i Danske Bank blandt andet med ansvar for den baltiske forretning, har sagt op. Det oplyser banken.
Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen/arkiv
Finans Af
Lars Mørch, medlem af direktionen i Danske Bank blandt andet med ansvar for den baltiske forretning, har sagt op.

 Det er et udtryk for, at banken er ved at begrænse skaderne af den hvidvasksag, som banken har hængende over hovedet.

"Det ser ud som om, at Danske Bank er ved at lave damage control," siger Jakob Dedenroth Bernhoft, ekspert i hvidvaskregler og direktør i revisorjura.dk.

Lars Mørchs opsigelse kommer, mens undersøgelse om hvidvask i Estland fortsat er i gang.

"Det er en meget alvorlig sag for banken, og nu har en af de centrale personer i sagen valgt at trække sig. Så man kan sige, at det er en erkendelse af, at banken i den grad burde have handlet anderledes," siger Jakob Dedenroth Bernhoft.

Han mener ikke, at opsigelsen vil lægge låg på hvidvaskskandalen i Danske Bank. Og det er ikke usandsynligt, at sagen kan få flere ansættelsesmæssige konsekvenser, vurderer han.

 "Nu er banken i gang med en intern undersøgelse af sagen. Og om pilen så vil pege videre på flere i ledelsen i Danske Bank, som burde have grebet ind tidligere, det er ikke usandsynligt. Men nu må vi se, hvad der sker," siger Jakob Dedenroth Bernhoft.

I en stribe historier skrevet af Berlingske Business er det kommet det frem, at bankens estiske afdeling er blevet brugt til ulovlige transaktioner og hvidvaskning.

I en whistleblowerrapport blev direktionen desuden advaret om, at Danske Bank selv havde noget i klemme.

I rapporten står, at Danske Bank "formentlig selv havde begået en forbrydelse" og sandsynligvis havde "assisteret med hvidvask".

Danske Bank har på den baggrund sat en intern undersøgelse i gang. Resultatet ventes i løbet af 2018.

Danske Banks formand, Ole Andersen, nævner selv sagen i forbindelse med Lars Mørchs opsigelse.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display