Energiboss ny formand i Tryg-ejer
Jesper Hjulmand (billede) afløser Jørgen Huno Rasmussen som formand i Tryghedsgruppen.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Finans Af
Tryghedsgruppen, der med 60 pct. er den største aktionær i forsikringskæmpen Tryg, har fundet en afløser for formand Jørgen Huno Rasmussen. 

Det bliver Jesper Hjulmand, der efter et repræsentantskabsmøde tirsdag, er Tryghedsgruppens nye formand. 

"Jeg er glad for repræsentantskabets tillidserklæring. Tryghedsgruppen har under Jørgen Huno Rasmussens formandsperiode nået mange store mål gennem et solidt ejerskab af Tryg, en bonusordning til medlemmerne af Tryghedsgruppen samtidig med en styrket almennyttig rolle gennem Tryg Fonden," udtaler Jesper Hjulmand i en pressemeddelelse. 

Til daglig er Jesper Hjulmand adm. direktør i Danmarks største andelsejede energiselskab Seas-NVE.

Siden 2004 har den nye formand siddet i Tryghedsgruppens repræsentantskab og siden 2008 har han været en del af Tryghedsgruppens bestyrelse, mens Jesper Hjulmand siden 2010 har siddet i Trygs bestyrelse. 

"Vi har senest vedtaget en medlemsstrategi, som skal knytte medlemmerne tættere til TryghedsGruppen. Vi oplevede i februar rekorder for antal opstillede kandidater og i stemmeprocenten til repræsentantskabsvalget i Region Midtjylland, og interessen for at deltage i TryghedsGruppens arbejde er klart stigende. Så det bliver en af mine væsentlige prioriteringer at bakke op om den positive interesse fra medlemmerne," udtaler han. 

Også fire andre bestyrelsespladser var på valg. Her blev Henrik Horup, Karen Bladt, Magnus Skovrind Pedersen og Torben Jensen valgt. 

Samtidig blev det på tirsdagens repræsentantskabsmøde besluttet at sende 750 mio. kr. til Tryghedsgruppens medlemmer, der er kunderne i forsikringsselskabet. 

Bonussen svarer til 8 pct. af forsikringspræmien og det er tredje år i træk, at Tryg-kunderne får medlemsbonus. 

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display