Rygter om kontanters død er overdrevet
Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Ritzau Scanpix
Finans Af
Selvom kryptovaluta, mobiltelefoner og kontaktløs betaling har taget fart, er mængden af kontanter steget fra 7 pct. af global BNP i 2000 til 9 pct. i 2016, viser ny rapport.

Det skriver The Independent.

Selvom mange har erklæret, at traditionelle kontanter er ved at uddø, var der flere kontanter i omløb i 2016 sammenlignet med seks år tidligere. Det viser en undersøgelse fra Bank for International Settlements.

  Analysen viser, at mens antallet af hæveautomater har været stabilt i udviklede lande, har især Kina og Rusland oplevet en stigning.

"Kontanternes overlevelsesevne som en social institution minder os om vigtigheden i at forstå penges økonomiske funktioner, som går udover nyskabelser inden for teknologien," siger Hyon Song Shin, der er økonomisk rådgiver ved Bank for International Settlements, til The Guardian.

På trods af den stigende mængde kontanter er andelen af betalinger med betalingskort steget fra 13 pct. af BNP i 2000 til 25 pct. i 2016.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display