Nordea-boss øger afstanden til Danske Bank-topchef - så meget tjener de
Casper von Koskull, topchef i Nordea, tjener i alt 1,3 mio. kr. mere end sin kollega hos Danske Bank Thomas Borgen.
Foto: Vesa Moilanen / Ritzau Scanpix
Finans Af
Nordeas finske topchef Casper von Koskull distancerer igen i år kollegaen i Danske Bank, Thomas Borgen, hvis man tager et kig på de to bankbossers løn. Faktisk øges afstanden sammenholdt med de to topchefers løn sidste år, viser Nordeas årsrapport for 2017, der netop er udkommet.

 Von Koskull kan glæde sig over en lønstigning på en lille halv million danske kroner efter at have optjent en samlet løn inkl. pension og bonus på 18,7 mio. kr. i 2017 mod 18,3 mio. kr. året før.

Desuden har den svenske krone, som Casper von Koskull får udbetalt sin løn i, haft medvind det seneste års tid. Derfor er topchefens lønstigning i lokal valuta reelt større end ovenstående viser.

Modsat må Thomas Borgen affinde sig med at være gået en smule tilbage i løn. Danske Banks topchef har nemlig fået en samlet lønpakke på 17,4 mio. kr., hvilket er 600.000 kr. mindre end i 2016.

Således tjente Nordea-chefen i alt 1,3 mio. kr. mere end sin Danske Bank-kollega.

Forskel på bonus


En del af forklaringen på den stigende forskel mellem de to topchefers lønninger kan findes i årets bonusser.

Mens Casper von Koskull modtog 5,5 mio. kr. – stort set det samme som sidste års bonus på 5,6 mio. kr. – måtte Thomas Borgen bide i det sure æble og nøjes med 3,7 mio. kr., hvilket er over en halv million kroner mindre end sidste år, hvor der røg 4,3 mio. kr. ind på kontoen.

 De to topchefers pensioner er stort set uændrede i forhold til året før. Casper von Koskull optjente 3,0 mio. kr. i pension, mens Thomas Borgen lige som i 2016 optjente 2,2 mio. kr.

Med i sammenligningen er det relevant at påpege, at markedsværdien hos Nordea i skrivende stund er 283 mia. kr., mens den hos Dansk Bank ligger på 228 mia. kr.

Ligeledes er det værd at bemærke, at aktiekursen hos Nordea i 2017 er faldet med 4,2 pct. på børsen i København, mens Dansk Bank-aktien har klaret sig noget bedre og er steget 13 procent.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display