Analytiker om Alm Brand: Fornuftigt opkøb hvis synergier indfries til fulde
Foto: PR-foto
Finans Af
Alm. Brands opkøb af Saxo Privatbank for 360 mio. kr. ser umiddelbart fornuftigt ud, hvis forsikrings- og bankkoncernen kan indfri sit eget mål om årlige synergier på 75 mio. kr. fra 2019.

Sådan lyder vurderingen fra Asbjørn Mørk, der er analytiker hos Danske Bank. Opkøbet giver nemlig Alm. Brands bankforretning noget mere volumen efter flere år med nedskæringer i den mere haltende del af bankforretningen.

 "Det giver noget skala i banken. Noget af det, som Alm. Brand har manglet, er stordriftsfordele. Der er mange faste omkostninger ved at drive bank, som man kan få mere ud af ved at vokse gennem opkøb," siger Asbjørn Mørk til Ritzau Finans.

"Det er en relativt høj pris målt på rapporteret indtjening. Men hvis Alm. Brand kan realisere de synergier på 75 mio. kr. om året, som det lægger op til, er det en fornuftig pris, synes jeg. Man skal se på, hvad den rapporterede indtjening er, og hvad man selv kan få ud af det," fortsætter analytikeren.

Pæn udlodning sammen med købet

Sammen med meddelelsen om opkøbet afslørede Alm. Brand også, at resultatet før skat for 2017 vil lande på omtrent 1020 mio. kr.

Det er lidt under forventningen hos Danske Bank, men i den høje ende af selskabets eget forventningsspænd fra midten af november. Og ud af det overskud udloddes der 700 mio. kr. til aktionærerne - fordelt med 500 mio. kr. i udbytte og 200 mio. kr. i aktietilbagekøb.

Samlet set er det en fornuftig pakke, hvis de forventede synergier fra opkøbet kan realiseres.

"Jeg synes, at det er okay. Man annoncerer et opkøb og sender penge tilbage til aktionærerne svarende til cirka 5,7 pct. af markedsværdien. Aktionærerne får et pænt udbytte, samtidig med at du køber til for at udvide den fremtidige forretning," siger Asbjørn Mørk.

"Alm. Brand har sendt utroligt mange penge tilbage til aktionærerne gennem de seneste år, og så bliver det så lidt mindre i år. Men det er jo et spørgsmål om, at man skal sikre driften og skabe mere værdi på sigt. Hvis synergierne kan sikres, er det et fornuftigt køb. Det vil blive svært for aktionærerne selv at forrente de penge bedre, end Alm. Brand mener at kunne," uddyber analytikeren.

Danske Bank har anbefalingen "køb" af Alm. Brand og et tilhørende kursmål på 75 kr. Alm. Brand-aktien falder mandag eftermiddag 2,7 pct. til 71,60 kr. i et dog generelt negativt marked.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display