Nets-ejer: Opkøb og partnerskaber står højt på ønskesedlen
Nets' nye ejer vil beholde den eksisterende ledelse i selskabet.
Foto: Free/Pressefoto, Nets.
Finans Af
Den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman har nu overtaget tøjlerne i betalingsselskabet Nets. Da stregen i sandet blev trukket torsdag for at takke ja til tilbuddet på 165 kr. per aktie, havde 94,1 pct. af aktionærerne taget imod det.

 Og det er nok til, at de nye ejere kan gå videre i processen, som i sidste ende skal hive Nets af den danske fondsbørs.

"Det er altid svært at få alle aktionærer til at gøre noget i forbindelse med et købstilbud. Også selv om de ikke er imod det. Så jeg må sige, at tilslutningen var over vores forventninger," siger Stefan Götz, der er bestyrelsesformand i Evergood 5, som indirekte kontrolleres af en række Hellman & Friedman-fonde.

Mindstekravet var en overtagelse af 90 pct. af aktierne, så de nye ejere kunne afnotere Nets.

"Nu kan vi få fuld kontrol over Nets. Og der går vel nogle uger, inden selskabet endeligt afnoteres," siger bestyrelsesformanden.

Nets blev børsnoteret af Advent og Bain i september 2016 til en pris på 150 kr. per aktie.

Ledelsen består

Planen er, at ledelsen i betalingsselskabet kører videre, som den ser ud i dag. Det slår Stefan Götz fast:

"Vi bakker op om den eksisterende ledelse. De har leveret varen, og vi er spændt på at arbejde sammen med dem. Derimod kommer der nogle ændringer i bestyrelsen, da det er helt normalt, at nye ejere går ind og får nogle af posterne," siger bestyrelsesformanden.

I den kommende tid skal Nets vokse globalt. Det kan ske både organisk men også via opkøb.

"Jeg tror primært, at væksten skal komme organisk, men det kommer også til at ske via opkøb eller via partnerskaber især i Europa. Der er i dag en række spillere, der ikke er stærke nok alene," siger Stefan Götz.

Ifølge bestyrelsesformanden har de nye ejere ikke travlt med at få penge ud af investeringen i Nets og hurtigt komme videre.

Det kan gå hen og blive et længere bekendtskab, påpeger han.

"Jeg tror ikke, at det her er en kortsigtet investering. Men vi har ikke sat os en fast ramme på, hvornår vi skal ud igen," siger Stefan Götz.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display