Vagthund slår alarm: Mistanke om svindel og ulovlig handel med værdipapirer vokser
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Finans Af
Alarmklokkerne bimler og bamler hos Finanstilsynet, der oplever flere og flere henvendelser fra borgere, der mistænker svindel og ulovlig handel med værdipapirer. 

Det skriver Finanstilsynet i en pressemeddelelse. 

"Antallet af henvendelser er steget med 24 pct. fra 2012 til 2017, ligesom vi også sender flere advarsler ud om mulig ulovlig virksomhed med værdipapirhandel. I 2017 sendte vi ti advarsler ud mod fem advarsler i 2016," siger kontorchef Ove Feddersen fra Finanstilsynets kontor for investorbeskyttelse, i pressemeddelelsen. 

Bl.a. kapitalforvaltning, investeringsrådgivning og køb og salg af værdipapirer på vegne af investorer hører under betegnelsen værdipapirhandel. 

Ifølge den finansielle vagthund er der ofte tale om det, de kalder "boiler room scams". Her opretter udenlandske svindlere hjemmesider, som ser professionelle ud, men som ikke har kontor på de adresser, de oplyser, og ofte opererer fra et helt andet land. 

For politiet er det meget vanskeligt at efterforske sagerne, og som regel må investorerne anse deres investering som tabt, lyder det fra Finanstilsynet. 

"Vi kan ikke med sikkerhed vide, om der i alle tilfælde er tale om svindel, men det er vores vurdering, at der er stor risiko for, at der er tale om deciderede svindelforetagender. Det skyldes ikke mindst, at vi sjældent modtager anmodninger om at tilbagetrække vores advarsler," siger Ove Feddersen.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display