Østjydsk Bank har en redningsplan til 132 mio. kroner
Foto: PR-foto
Finans Af
Østjydsk Banks direktør, Max Hovedskov, vil onsdag indsende en genopretningsplan til Finanstilsynet, som skal bringe banken på fode igen og samtidig overholde de gældende krav. Men eksperter tvivler på, at banken kan indsamle de mange millioner, der skal redde den.

Det skriver Berlingske Business.

Før jul fik Max Hovedskov besked fra Finanstilsynet om, at Mariager-banken ikke formår at overholde det fastsatte individuelle kapitalkrav, og derfor skulle han skaffe 132 mio. kr. inden den 10. januar. Onsdag er han klar til at sende en genopretningsplan, som han tror kan bringe banken videre.

"Planen indeholder de tiltag, vi mener, der skal til for at bringe banken på fode igen samt overholde de gældende krav. Herefter kigger tilsynet på planen, og på et eller andet tidspunkt meddeler de forhåbentligt, at de godt kan se sig selv i den, og at den er godkendt," siger Max Hovedskov til Berlingske.

Seniorrådgiver fra Aalborg Universitet Lars Krull tror, at banken vil kæmpe med at nå millionbeløbet, der skal sikre dens overlevelse. Han siger til Berlingske, at den periode Max Hovedskov har haft til at udforme planen, har været lige kort nok, og derfor tvivler han på, at planen er robust nok.

Også Nordnets investeringsøkonom Per Hansen tvivler på en genopretningsplan. Han siger til Berlingske, at han har svært ved at se en selvstændig fremtid for banken, da han ikke tror på, at de investorer, der førhen har støttet banken, vil gøre det igen.

Østjydsk Bank har før formået at rejse kapital for at afværge en krise, senest i 2015 hvor banken hentede 158 mio. kr.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display