Deutsche Bank får milliardsøgsmål fra vrede investorer
Foto: Arkivbillede
Finans Af
Deutsche Bank er blevet kernen i et søgsmål fra en gruppe tidligere investorer i Postbank, som den tyske storbank overtog i 2010.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er stridspunktet i sagen, hvorvidt Deutsche Bank allerede havde kontrol over Postbank, før den fremsatte et bud på samtlige aktier i banken.

Postbank var tidligere ejet af logistikfirmaet Deutsche Post, og de mere end 30 investorer i søgsmålet mener, at Deutsche Bank allerede to år før buddet - i 2008 - de facto sad på magten, selv om banken på daværende tidspunkt kun havde 30 pct. af aktierne.

De mener derfor at skulle have en betaling på 64 euro per aktie, som Postbank-aktien kostede i 2008.

De er ikke tilfredse med de 25 euro, som endte med at være betalingen, da den tyske storbank overtog den fulde kontrol. Samlet svarer søgsmålet til 740 mio. euro - eller 5,5 mia. kr.

Skulle droppe investeringer

Ifølge retsdokumenterne skal Deutsche Bank blandt andet have bestemt, at Postbank skulle droppe visse investeringer og øge fokus på privatkunder, sætte pause på udbytte og gennemføre ændringer i direktionen.

Denne aftale sikrede ifølge sagsøgerne, at Deutsche Bank og Deutsche Post kom nådigere gennem finanskrisen.

Deutsche Bank skriver i en kommentar, at anklagerne i sagen er ubegrundede.

Sagen er langtfra den første for Deutsche Bank, der har betalt flere milliarderstatninger for tvivlsomme forretningsmetoder i tiden omkring finanskrisen - herunder handel med realkreditobligationer.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display