Citigroup får millionbøde for falske aktieanbefalinger
Foto: Scanpix
Finans Af
Den amerikanske storbank Citigroup har fået en bøde på 11,5 mio dollar for i en længere årrække at have givet misvisende information om køb og salg af aktier til bankens kunder.

Det skriver Financial Times.

Financial Industry Regulatory Authority (Finra), der er finanssektorens egen regulerende myndighed, lagde i særlig grad vægt på, at Citigroup har ladet fejlene fortsætte trods flere store advarsler.

Ifølge Finra er der foregået alvorlige fejl i op mod 38 pct. af de handler, som Citigroup har stået for.

Fejlene har blandt andet vist sig ved, at flere aktier er blevet markeret med anbefalingen "køb" i stedet for "sælg", og Finra mener, at Citigroup dermed uberettiget har tjent penge på aktier, der under normale omstændigheder aldrig ville være blevet handlet.

- Brugen af ufærdige og upræcise ratings og anbefalinger kan have omfattende og alvorlige konsekvenser for bankens kunder, siger Finras juridiske chef, Susan Schroeder, til Financial Times.

Citigroup oplyser i en pressemeddelelse, at den vil betale bøden, men banken vil ikke kommentere på afgørelsen.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display