Lettede investorer sender Jyske Bank-aktien i vejret
Anders Dams forsikring om, at Jyske Bank "snildt" kan tjene penge nok til at leve op til Basel-kravene betyder, at aktien fortsætter i vejret mandag.
Foto: Magnus Møller
Finans Af
Jyske Bank-aktien stiger over 5 pct. mandag efter, at det i sidste uge kom frem, at de nye kapitakrav fra Basel-komiteen, ser ud til at blive til at håndtere.

 "Det er den underliggende driver, da det var en lidt positiv overraskelse, at forslagene ikke har større effekt. Personligt havde jeg i hvert fald frygtet, at det kunne ramme hårdere, så der er en lettelse," siger Tue Østergaard, der er aktiechef i ABG Sundal Collier, til Ritzau om Basel-nyhederne, som også har betydet fremgang til andre bankaktier.

Kravene kom allerede torsdag aften, og Jyske Bank-aktien steg også fredag. Her meldte banken ud, at kravene ikke vil give den stor udfordringer.

"Lever vi op til vor indtjeningsmålsætning i de kommende fire år, har vi kapital nok til både at opfylde Basel-reglerne, betale normalt udbytte samt til vækst i vor balance," lød beskeden fra Jyske Banks topchef, Anders Dam, til Børsen fredag.

I alt kræver det, at Jyske Bank lægger 3,8 mia. kr. til side.

"De penge bør vi snildt kunne tjene i de kommende år," lød vurderingen fra Jyske Bank-chefen til Finans.

I alt er Jyske Bank-aktien steget over 8 pct. på de to dage.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display