Fagforbund freder Arbejdernes Landsbank
Foto: Brian Bergmann / Scanpix
Finans Af
Lederne af Danmarks fem største fagforbund afviser alle, at et salg af Arbejdernes Landsbank kan komme på tale.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge formand for HK, Kim Simonsen, har fagbevægelsen brug for en bank, der kan stille penge til rådighed i forbindelse med en strejkesituation. Heller ikke FOA-formand Dennis Kristensen ser et salg af Arbejdernes Landsbank i den nærmeste fremtid.

"Jeg kan slet ikke forestille mig, at banken bliver sat til salg. Omvendt havde jeg heller ikke for to måneder siden forestillet mig, at nogen ville sælge Alka," siger Dennis Kristensen til Dagbladet Børsen.

Ifølge bankforsker Lars Krull fra Aalborg Universitet repræsenterer banken dog et betydeligt aktiv for den danske fagbevægelse.

"Arbejdernes Landsbank gør det, og har gjort det, godt. Det er en veldrevet bank, der som den eneste er kommet ud af finanskrisen uden én eneste plet. Banken har et rigtigt godt renommé, og det kan måske føje lidt til prisen," siger Lars Krull.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display