PFA Pension kan sende Nykredit på børsen om tre år
Foto: Sara Gangsted/Scanpix
Finans Af
Selv om fem store pensionsselskaber står klar til at købe Nykredit i kølvandet på en aflyst børsnotering, kan realkreditselskabet alligevel ende på børsen i den nærmeste fremtid.

Ifølge Jyllands-Posten Erhverv, kan den nye mindretalsaktionær PFA Pension kræve at komme af med sine aktier, hvis Nykredit ikke leverer et bestemt afkast over tre år.

Af den nye ejeraftale mellem pensionsselskaberne, som avisen har fået indblik i, fremgår det, at PFA står til at købe 10 pct. af aktierne i Nykredit, der er betinget af, at realkreditselskabet over en treårig periode udbetaler mindst 20 pct. af overskuddet i udbyttet samt generere et afkast på 1,7 pct. årligt af den gennemsnitlige egenkapital.

"Investorerne går ind i investeringen uden en exit-mulighed. De kan altså ikke kræve at sælge aktierne om eksempelvis ti år. PFA Pension har derfor en minimumsbeskyttelse, som kan aktiveres, hvis Nykredit performer på et meget lavt niveau," siger Louise Mogensen, direktør i Forenet Kredit, til Jyllands-Posten Erhverv.

Hvis Forenet Kredit, der ejer Nykredit, godkender løsningen med de fem pensionskasser, kan det give anledning til fremtidige opkøb.

Ifølge Berlingske Business har det nye konsortium et godt øje til Nordjyske Bank, hvor Jyske Bank har en ejerandel på 38,5 pct.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display