Ringkjøbing Landbobank bliver igen frifundet i sag om kursmanipulation
Foto: PR-foto
Finans Af
Heller ikke i tredje forsøg lykkedes det for Bagmandspolitiet (SØIK) at få dømt Ringkjøbing Landbobank for kursmanipulation.

Vestre Landsret har torsdag frifundet banken for at have overtrådt loven i forbindelse med en handel med en virksomhedsobligation, oplyser banken i en meddelelse til fondsbørsen.

Dommen er en stadfæstelse af den afgørelse, som Byretten og Landsretten tidligere har afsagt. Bagmandspolitiet fik sidste år bevilget en tur i Højesteret, som dog efterfølgende sendte sagen tilbage til Landsretten, som igen har stadfæstet den oprindelige afgørelse.

Anklagen drejede sig om køb af en meget lidt handlet virksomhedsobligation på fondsbørsen i 2011 til 30.000 kr., men det er afgjort, at der ikke var tale om kursmanipulation.

Banken og en medarbejder har dog fået en bøde på 25.000 kr. og 10.000 kr. for ikke at have overholdt indberetningspligten til Finanstilsynet.

"Vi er meget tilfredse med Vestre Landsrets frifindelse, der både bekræfter Byrettens dom, Landsrettens tidligere afgørelse samt den vurdering, vi har haft af sagen fra første færd. Vi tager afgørelsen om den manglende underretning til efterretning," skriver Ringkjøbing Landbobank i meddelelsen.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display