Finans Af
Når Nordea giver sine kunder adgang til betaling med Apple Pay, så skal det ses som en tilføjelse til de eksisterende betalingsløsninger.

Det fortæller Mads Skovlund, der har titel af bankdirektør med ansvar for Nordeas privatkunder, til Ritzau Finans.

 Han ser det som en opprioritering af de betalingsløsninger, som kunderne efterspørger, og et produkt som supplerer blandt andet Mobilepay.

"Det kommer egentlig ikke til at betyde noget for samarbejdet med Mobilepay. De her løsninger er vokset ud af et kæmpe forbrugerønske om, at betalingerne skal være nemmere at have med at gøre. Så jeg mener egentlig, at de to løsninger går hånd i hånd."

"Det er forbrugerdrevet og som en bank, der gerne vil være relevant for vores kunder, så er der både plads til Mobilepay og Apple Pay," siger Mads Skovlund.

Let betaling

Apple Pay vil kunne bruges i apps og online og ved betalingsterminaler, der har symbolet for Apple Pay eller kontaktløse kortbetalinger.

Kravet er dog, at kunden har et Apple-produkt - eksempelvis en telefon eller et ur - med mulighed for at bruge fingeraftrykket som ID. Det vil sige, at det kan bruges fra iPhone 6 og opefter.

For kunderne kommer løsningen ikke til at koste noget. Hvad Nordea må punge ud for samarbejdet, ønsker Mads Skovlund ikke at komme nærmere ind på.

"Det her et ryk fra vores side for at gøre vores kunder glade og gøre det nemt at bruge Nordea, og den pris, det måtte have, er irrelevant for mig, fordi vi synes, at det er en god case," siger Nordea-direktøren.

 For butikkerne vil gebyret for transaktionen være det samme som ved brug af fysiske betalingskort.

Dog vil kunder, der bruger Visa/dankort som betaling via Apple Pay, fremover koste butikkerne det aftalte gebyr for brug af Visa frem for gebyret for brug af dankortet. I dag kan butikkerne selv afgøre, om det er dankortdelen eller Visa-delen, der benyttes ved en transaktion med Visa/dankort, og butikkerne har dermed mulighed for at vælge den billigste løsning.

"Hvis du har dit Visa/dankort lagt ind i Apple Pay, så er det Visa-delen, der betaler via Apple Pay, mens det ofte er dankortdelen, der betaler, hvis du lægger det kontaktløst. Her er forskellige betalingsmodeller. Men det er mellem virksomhederne og udbyderne, at priserne skal forhandles på plads," siger Mads Skovlund.

Men er betalingen ikke altid dyrere med Visa-delen end dankortdelen?

"Nej, det kan man ikke sige. Det kommer bl.a. an på, hvilken type virksomhed man er, og hvor mange transaktioner man har. Så det er meget forskelligt," siger Mads Skovlund.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler