Nykredit-partner kan friste unge med dyrt lån
Ken Villum Klausen. Stifter af Lunar Way. Ken Villum Klausen har udviklet en udelukkende mobil bankløsning, der er rettet mod personer født mellem 1980 og 2000
Foto: Hans Christian Jacobsen
Finans Af
Det nystiftede firma Lunar Way, der samarbejder med Nykredit, frister især unge kunder med tilbud om en kassekredit, der koster det samme i månedlige gebyrer, uanset om kreditten er udnyttet fuldt ud eller næsten ikke. Det kaldes "en skidt gebyrstruktur" for et lån, siger professor i finansiering til Berlingske Business.

Lunar Ways produkt består af en kassekredit på 10.000 kr., der koster 79 kr. om måneden, uanset hvor meget den udnyttes, altså 948 kr. om året.

Det er "den mest uheldige måde" at strikke et produkt sammen på, siger Michael Møller, professor i finansiering ved Copenhagen Business School.

- Produktet frister til overforbrug. For i det øjeblik, man har indgået kontrakten, er det jo gratis at trække på kreditten, når nu det månedlige gebyr er det samme, siger Michael Møller til Berlingske og påpeger, at der heller ikke er mulighed for rentefradrag for kassekreditten.

John Norden fra bankportalen Mybanker kalder også kassekreditten "en dyr måde" at have penge til rådighed.

Lunar Ways stifter og direktør, Ken Villum Klausen, forsvarer over for avisen lånet med, at det er transparent produkt, og kalder anklagen om fristelser til overforbrug for "en grel sammenligning".

Lunar Way har ingen selvstændig banklicens og kan kun drive sin forretning via et partnerskab med Nykredit, skriver Berlingske.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display