Italien planlægger statslig redning af kriseramt bank
Foto: Giuseppe Cacace/Scanpix
Finans Af
Hvis private forsøg på at redde den kriseramte bank Monte dei Paschi di Siena (MPS) fejler, står den italienske stat klar til at hjælpe med den nødvendige kapital, udtaler en embedsmand i det italienske finansministerium til den britiske avis The Guardian.

Kilden fortæller dog The Guardian, at man har fuld tiltro til, at MPS, der er verdens ældste bank og Italiens tredje største, vil være i stand til at komme igennem med planerne om en styrkelse af bankens finansielle position uden hjælp fra skatteborgerne.

MPS har været i vælten siden banken klarede sig dårligst af alle i et sundhedstjek af det europæiske banksystem, der blev foretaget af European Banking Authority tilbage i juli. Presset er dog intensiveret kraftigt, da tidsfristen for en kapitalindsprøjtning, som i første omgang tæller 5 mia. euro (37,2 mia. kr.), udløber ved årsskiftet.

Ledelsen i MPS skulle uden held have forsøgt over for Den Europæiske Centralbank (ECB) at få udvidet fristen, hvilket øger chancerne for, at den italienske stat må agere redningskrans.

Blandt de private investorer, som har stået på spring for at tilføre kapital, er den amerikanske investeringsbank JPMorgan og Qatars statsfond. Politisk usikkerhed med blandt andet premierminister Matteo Renzis afgang har dog angiveligt fået dem til at trække følehornene en smule til sig.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler