De sidste banker i Swipp-samarbejdet skifter til Mobilepay, meddeler Danske Bank og de andre banker i en pressemeddelelse.

"MobilePay har skabt en stærk og brugervenlig platform for mobilbetalinger, som især inden for person til person området har vundet stor udbredelse herhjemme. Nu konsoliderer vi samarbejdet i erkendelse af, at kunderne har talt, og vi har lyttet," skriver Jesper Schiøler, der er formand for Bokis og direktør i Lån & Spar Bank.

"Samtidig får Mobilepay adgang til kontoinfrastrukturen, som det kendes fra Swipp, så alle fremover kan få gavn af den omkostningseffektive konto til konto-løsning - til glæde for både kunderne og pengeinstitutterne. Samtidig sikres vi indflydelse på den fortsatte udvikling af Mobilepay. Det har været vigtigt for os."

Netop konto-til-konto infrastrukturen, der betyder, at man ikke behøver at benytte et betalignskort, kan gøre driften af Mobilepay betydeligt billigere.

Jyske Bank tilslutter sig også


Meldingen kommer efter, at Nordea i oktober valgte at melde sig ud af samarbejdet. Kort efter fulgte Jyske Bank efter og sagde farvel til samarbejdet. Nordea gik med det samme ind i samarbejdet med Danske Bank, mens Jyske Bank først tilslutter sig Mobilepay nu.

"Efter at Jyske Bank meldte ud, at vi forlader Swipp-samarbejdet, blev vi kontaktet af Mobilepay og præsenteret for muligheden for at tilslutte os det nye partnerskab. Det har vi takket ja til, fordi vi ser Mobilepay som et af de bedste og mest udbredte mobile betalingssystemer, der findes," skriver ordførende direktør Anders Dam, Jyske Bank, i en pressemeddelelse.

Swipp drives videre for de eksisterende kunder i en overgangsperiode, oplyser betalingssamarbejdet i en seperat pressemeddelelse.

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler