Finansiel Stabilitet i færøsk kamp om Eik Banki
Foto: PR-foto
Finans Af
Det statslige selskab Finansiel Stabilitet vil have flere penge ud af Eik Banki, efter at banken blev reddet under finanskrisen, men den nuværende hovedaktionær i Eik Banki udnytter sin majoritet på 70 pct. til at holde på pengene.

Bekendtskabet kan koste staten 1,1 mia. kroner, og opgøret kan ende med en voldgiftssag.

Det skriver Berlingske Business.

"Fordi vi gerne vil ud af banken, vil vi gerne have nogle af vores penge tilbage, og derfor synes vi, at det vil være en god idé, hvis vi fik noget mere i udbytte, end det banken ellers lægger top til. Det er sådan set en succeshistoirie, hvor vi bare har forskellige synspunkter omkring, hvor meget der skal betales i udbytte," siger Henrik Bjerre-Nielsen, administrerende direktør i Finansiel Stabilitet.

Statens indskud på to mia. kr. reddede Eik Banki efter bankens kollaps i 2010. Efterfølgende solgte Finansiel Stabilitet 70 pct. af aktierne til den færøske forsikringskoncern TF Holding for i alt 572 mio. kr.

Hvis det forudsættes, at Finansiel Stabilitet kan sælge de resterende 30 pct. for 250-300 mio kr., så kan selskabet altså vente et tab på mindst 1,1 mia. kr.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefaler    Cxense Display