Nationalbanken lukker og slukker for seddelpressen
Foto: Steven Achiam
Finans Af
Så er det slut med friske pengesedler og mønter fra Nationalbankens eget trykkeri.

Det skriver Nationalbanken i en pressemeddelelse.

Nationalbanken lukker sit trykkeri, fordi efterspørgselen efter nye sedler og mønter er faldet i en årrække, og banken vurderer, at det fortsætter.

"Årsagerne er, at sedlerne bliver brugt mindre til transaktioner, sedlerne bliver bedre recirkuleret i samfundet, samt at kvaliteten af seddelserien er bedre, så sedlerne holder længere. Det betyder samlet set, at seddel- og møntproduktionen i Nationalbanken hverken nu eller fremover er økonomisk hensigtsmæssig," skriver Nationalbanken.

Derfor bliver trykkeriet og møntprægningen lukket ned i løbet af 2016. Og fremover kommer Nationalbanken så til at købe trykning og prægning af sedler og mønter ude i byen hos eksterne leverandører - lige som mange andre centralbanker.

Og der er penge at spare.

"Det forventes, at beslutningen vil give en samlet besparelse på 100 mio. kr. frem til 2020," skriver Nationalbanken.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefaler    Cxense Display