Spar Nord præsenterer rekordregnskab
Spar Nords adm. direktør Lasse Nyby har netop afleveret rekordregnskab for 1. halvår 2014
Foto: arkivfoto
Finans Af
Med et resultat før skat på 512 millioner kroner har Spar Nord afleveret sit bedste resultat for et første halvår i bankens historie. Faldende nedskrivninger og stigende gebyrindtægter har sammen med salget Nets sikret rekordresultatet.

"Det er et regnskab, der viser en positiv udvikling på alle de væsentligste områder, og som vi samlet set er godt tilfredse med," siger Spar Nords adm. direktør Lasse Nyby i en fondsbørsmeddelse.

Resultatet er 54 procent bedre end samme periode sidste år og svarer til en egenkapitalforretning på 15,3 procent.

Halvårets basisindtægter landede på 1.597 millioner kroner og blev blandt andet trukket op af kursgevinsten fra salget af Nets-aktier og stigende gebyrindtægter, mens renteindtægterne trods et stigende bankudlån i andet kvartal falder samlet set for halvåret.

Strategiske tiltag

I løbet af første halvår har Spar Nord gennemført en række strategiske tiltag, der ifølge Lasse Nyby styrker bankens afsæt for fremtidig vækst. Det gælder overtagelsen af boliglån fra Basisbank i april, aftalen om overtagelse af erhvervskundeengagementer fra FIH Erhvervsbank i maj og senest frasalget af bankens svenske leasingaktiviteter.

"Vi har efterhånden en del gode erfaringer med at deltage aktivt i konsolideringen, og vi har de finansielle muskler til at fortsætte, hvis der viser sig nye muligheder. For vi befinder os stadig i et marked, hvor det er relevant at overveje opkøbsmuligheder som supplement til den organiske vækst," siger Lasse Nyby.

På baggrund af udviklingen i første halvår fastholder Spar Nord forventningen om en samlet basisindtjening før nedskrivninger for hele året i niveauet 1,1 milliarder kroner. Hertil skal lægges kursgevinsten på 175 millioner kroner fra salget af Nets-aktier.

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler