Ny bank går udenom det traditionelle banksystem
Foto: Colourbox
Finans Af
Hvis man får afslag på at optage lån i banken, er der nu kommet et nyt alternativ i form af en internettjeneste ved navn Udenombanken.

Det indebærer lån fra investorer til private boligejere, og selvom der hidtil blot er optaget lån for godt 4 mio. kr., vil Udenombanken fremadrettet konkurrere med bankerne i hele Danmark. Det skriver Berlingske Business.

 Den nye banks vision er at genskabe tilliden til pantebrevsmarkedet og udbrede finansieringsmuligheder til personer og virksomheder, der ikke kan optage lån til ejendom gennem banker og realkreditinstitutter.

"Mange ejendomshandler strander i dag, fordi bankerne er tilbageholdende med at yde lån til finansiering af fast ejendom på trods af, at køberne ofte har fin økonomi og ejendommene er i god stand. Problemet er simpelt: Hvis ejendommen eller køber ikke passer ind i bankens udlånspolitik, er der lukket for finansiering," mener adm. direktør i Udenomsbanken Carsten Schellenbauer Nielsen.

Endnu er den nye bank blot et mindre foretagende, men topchefen har planer om at erobre endnu flere kunder.

"Lige nu plukker vi de lavthængende frugter i Udkantsdanmark. Men vi vil gerne konkurrere bredt i hele Danmark," udtaler topchefen.

Cheføkonom i Finansrådet Niels Storm Stenbæk afviser over for Berlingske Business, at banksektoren er for tilbageholdende.

"Vi er ikke tilbageholdende. Nogle banker kan være tilbageholdende over for visse kundegrupper, hvis de i forvejen er hårdt eksponeret, men vi kreditvurderer ens over for alle, og man kan altid gå til andre banker. Der er overskudslikviditet i sektoren i øjeblikket," siger han til Berlingske Business.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler