Arbejdernes Landsbank ser potentiale i østjysk opkøb
I Arbejdernes Landsbank er adm. direktør Gert Jonassen godt tilfreds med købet af tre filialer fra Østjydsk Bank.
Foto: Magnus Møller
Finans Af

Arbejdernes Landsbank (AL-Bank) ser stort potentiale i området syd for Århus, og det var derfor en oplagt mulighed at købe den hårdt trængte Østjydsk Banks filialer i Skanderborg, Horsens og Vejle.

"Vi får noget forretning, der ligger syd for Århus, som er et område, vi meget gerne vil udbygge vores forretning i, vi bød jo også på Sparekassen Midtjylland sidste år," siger adm. direktør i Arbejdernes Landsbank Gert Jonassen til Reuters Finans.

"For vores vedkommende er det et perfekt område, vi har noget i forvejen i området både i Vejle og i Horsens, men vi kan sagtens rumme mere forretning. Det er klart et område, vi synes er stærkt, og vi kan godt se potentiale i det, fortsætter Gert Jonassen".

Arbejdernes Landsbank overtager alle indlån, udlån, garantier og medarbejdere i de pågældende filialer, men banken er ikke i gang med at overtage Østjydsk Bank, fastslår Gert Jonassen.

"Nej, for så havde vi ikke lavet den her model. Det her en løsning, hvor de bevarer deres egen forretning i deres kerneområde oppe ved Mariager, og det som de har udbygget med i 2004 til 2009, det er det de sælger fra, fordi det ikke er deres gamle kerneforretning," siger han.

Garant ved emission

Udover købet af de tre filialer garanterer Arbejdernes Landsbank for 37,5 mio. kr. ved Østjydsk Banks aktieemission på i alt 175 mio. kr. Yderligere køber Arbejdernes Landsbank for 100 mio. kr. af Østjydsk Banks aktier i DLR Kredit.

Dermed risikerer Arbejdernes Landsbank at stå tilbage med aktier i den hårdt ramte Østjydsk Bank, men det ser Gert Jonassen ikke noget problem i.

"Vi hjælper til med at garantere kapitaludstedelsen, så selvfølgelig kan vi også stå i en situation, hvor vi kommer til at eje nogle aktier i Østjydsk Bank bagefter, men vi har et meget stort investeringsområde, så det generer os ikke at være med dér," siger han.

Østjydsk Bank fik et underskud på 318 mio. kr. i årets første tre måneder., og ledelsen kalder det stærkt utilfredsstillende og uacceptabelt.

Østjydsk-aktien handler kl. 1118 nede 28,7 pct. i kurs 63,50, mens OMXC20CAP-indekset ligger 0,9 pct. nede.

Reuters Finans

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler