Finanssektoren fyrer fem mand om dagen
I gennemsnit har fem finansfolk hver eneste dag forladt sit arbejde i 2012
Foto: Colourbox
Finans Af
2012 har været et hårdt år for de ansatte i den finansielle sektor. Meddelelser om planlagte eller realiserede fyringsrunder i sektoren er således ikke længere et særsyn.

Hele 1647 medarbejdere er fyret fra den finansielle sektor i årets 11 første måneder, hvilket svarer til fem mand hver eneste dag. Det viser en opgørelse fra Finansforbundet.

"Bølgen med fyringer i den finansielle sektor, der startede i 2008, ser desværre ud til at fortsætte. Det er en meget bekymrende tendens, ikke mindst i lyset af, at det tilsyneladende bliver sværere og sværere for vores medlemmer at finde nyt arbejde," siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet, til Nyhedsbrevet Finans.

Finansforbundets opgørelse, der er baseret på indberetninger fra det faglige system i virksomhederne, viser blandt andet, at Danske Bank indtil udgangen af november har fyret 497 medarbejdere, Nykredit 128 medarbejdere, IBM 170 medarbejdere, Finansiel Stabilitet 80 medarbejdere, og i de allerseneste dage har Spar Nord fyret 100 og Saxo Bank 168 medarbejdere.

Og de mange fyringer er ikke holdbart i længden, mener Finansforbundet.

"Vi skal i endnu højere grad udfordre virksomhederne til at gentænke nødvendighederne af at fyre medarbejdere i det omfang, de finder for godt. Det er selvfølgelig helt legitimt at fokusere på at optimere indtjeningen, men alt med måde. Alt kan ikke gøres op i afkast på egenkapitalen. En god virksomhed tager ansvar og viser vilje og lyst til at kæmpe for de medarbejdere, der gennem år har været med til at tegne virksomheden og skabe gode resultater," siger forbundsformand Kent Petersen.

Fyringer fortsætter

Tal fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening antyder, at Finansforbundets formand får ret i sin dystre prognose om, at medarbejderreduktionen i sektoren ikke er slut.

Selv vurderer arbejdsgiverne, at fyringerne vil fortsætte, så der i sommeren 2013 vil være 2500 færre ansatte end i juni 2012.

Ifølge FA er det især kassemedarbejdere, serviceassistenter og produktionsfolk, der vil blive ramt på beskæftigelsen.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display