Finans Af
Udsigterne for flere svenske banker nedjusteres af kreditvurderingsbureauet Standard & Poor's, der ser øget risiko for dem. Det oplyser S&P i en note.

Der er tale om en nedjustering til negative udsigter fra stabile for: Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank, Landshypotek, Sparbanken 1826, Swedbank Sjuhärad og SBAB Bank.

Udsigterne for Länförsäkringer Bank og Svensk Exportkredit fastholdes på "stabil".

Nedjusteringen skyldes, at de økonomiske udsigter for svensk økonomi svækkes. S&P ser tegn på, at økonomien stopper mere abrupt end ventet. Desuden er der strukturelle ubalancer og markant svækkede automatiske stabilisatorer. Det får S&P til at konkludere, at risikoen for banksektoren i vores naboland vil øges i den kommende tid og derfor nedjusteres udsigterne for sektoren.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefaler    Cxense Display