Professor i finansiering fatter ikke sin egen pension
Pensionsforvirring selv blandt professorerne.
Foto: Colourbox
Finans Af
Det står slemt til, hvis en professor i finansiering ikke forstår, hvad hans pensionsselskab fortæller ham. Sådan lyder meldingen fra Anders Grosen, professor i finansiering ved Aarhus Universitet.

Professoren fortæller i Berlingske i dag, at pensionssystemet i Danmark har store udfordringer, og kun få forstår de indviklede regler.

Penge- og Pensionspanelet, som er et udvalg, der er nedsat af den tidligere regering til at udvikle et mere enkelt pensionssystem, kom for nylig med en opsigtsvækkende rapport.

Den viser, at det ikke altid kan svare sig at betale meget ind på pensionen, da mindre indbetalinger på egen pension opvejes af større offentlig pension. Samtidig er det svært at blive klog på de regler, der har indvirkning på, hvor meget du får ud af dine indbetalinger på pensionen.

Indviklede regler gør det svært at forstå

Finansieringseksperten mener heller ikke, at han er den eneste, der ikke forstår sin pension.

"Ingen af mine kollegaer på universitetet - inklusive jeg selv - forstår, hvad vi får at vide fra vores pensionsselskab," sagde han i går, da flere hundrede topfolk fra pensionsbranchen var samlet til en konference om arbejdsmarkedspensioner, som var arrangeret af Penge- og Pensionspanelet.

Anders Grosen mener, at der er såkaldte samspilsproblemer. Det sker i måden offentlige ydelser spiller uheldigt sammen med målene om, at danskerne skal arbejde mere og gå senere på pension.

"Mange ved slet ikke, hvor lidt de får ud af deres pensionspenge. Det kræver nemlig, at de har indsigt i indviklede regler for både skat og indkomstoverførsler," siger han til Berlingske.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display