Skal du skifte bank i dag?
Foto: Scanpix
Finans Af
1. oktober 2012 er Danmarks første officielle Skift Bank-dag. Gruppen bag initiativet håber, at mange danskere vil benytte dagen til at slå op med deres nuværende pengeinstitut og finde sig det mest ansvarlige af slagsen.

Kampagnen kommer på et tidspunkt, hvor en ny undersøgelse fra Cevea viser, at to tredjedele af danskerne er mere kritiske over for deres bank end for få år siden, og er opmærksomme på, om banken investerer uetisk og tager for store risici.

Uffe Lembo, der er talsmand for Skift Bank Dag mener, at danskernes stillingtagen til bankerne ligger i naturlig forlængelse af deres interesse for bæredygtig kaffe og papir.

"Nu begynder danskerne også at kræve social ansvarlighed af deres banker. Det skyldes dels en række sager om elendig rådgivning, forskelsbehandling og høje renter hos de store banker," siger han.

Kampagnens fokus er i dag primært rettet imod de unge, med hvem man forsøger at komme i kontakt via stande på Københavns Universitet. Her vil udvalgte banker være repræsenteret som alternativ til de store spillere herhjemme.

"Vi vil gerne give folk en oplevelse af, at der findes andre muligheder end de store, børsnoterede banker. Og at det er både nemt og sikkert at skifte bank. Derfor har vi inviteret nogle eksempler på banker, der er indrettet som andelskasser, sparekasser eller en anden kooperativ model, hvor hensynet til kunder og samfund er en integreret del af forretningsmodellen," siger Uffe Lembo.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display