Britisk renteskandale trækker tråde til USA
Ben Bernanke skal svare på spørgsmål om Libor-skandalen i Kongressen.
Foto: Scanpix
Den verserende engelske renteskandale, hvor storbanken Barclay's er blevet afsløret i at manipulere med den såkaldte Libor-rente, breder sig nu til USA.

Centralbanken (FED) er under mistanke for ikke at have gjort nok for at stoppe ulovlighederne, selvom banken kendte til dem.

Nu er det nemlig kommet frem, at FED allerede i 2007 var bevidste om, at der blev manipuleret med renten, og at de derfor informerede de britiske myndigheder om mistanken. Det skriver den engelske avis The Guardian.

"I foråret 2008 (...) kort før de første beskrivelser i pressen så dagens lys, foretog vi endnu en undersøgelse af Barclays, og hvordan de indberettede til Libor-renten. Til slut delte vi vores undersøgelse og forslag til reform af Libor-renten med de relevante myndigheder i Storbritannien," siger en talsmand fra FED's afdeling i New York i en udtalelse.

Året senere, 28. april 2008, afholdt FED således et møde med titlen "Fixing Libor", hvor blandt andre den nuværende amerikanske finansminister, Timothy Geitner, deltog.

Bernanke til høring i Kongressen

De nye oplysninger har fået den demokratiske senator Tim Johnsen fra South Dakota til at indkalde FED's chef Ben Bernanke til høring i Kongressen.

"Jeg er bekymret over det stigende antal påstande om udbredt manipulation af Libor-renten og andre lignende interbank-renter," siger Tim Johnsen ifølge The Guardian.

Barclays indgik i sidste måned forlig med de amerikanske og britiske myndigheder om en erstatning for manipulationen.

Den skandaleombruste bank, der blandt andet er hovedsponsor for den engelske Premier League, må således af med 453 mio. dollar for lovbruddet.

Bankens direktør Bob Diamond er efterfølgende blevet tvunget til at træde tilbage.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display