Finans  
I protest mod Salling Bank har en række kendte børnetøjs- og skoproducenter gennemført en koordineret razzia i åbningstiden mod børnetøjsforretningerne Olgas Unger Aps i Stoholm og Skive i Jylland.

Producenterne, der blandt andet omfatter Hummel, Molo, Bisgaard Sko, Fuzzies og Småfolk er nu blevet politianmeldt for selvtægt, skriver dagbladet Børsen.

Under razziaen i foråret konfiskerede firmaerne de varer, de havde leveret til Olgas Unger Aps, men endnu ikke havde modtaget betaling for, i alt varer for over 300.000 kr.

Direktør og indehaver af Bisgaard Sko, Henrik Thomsen, erkender, at der var tale om selvtægt og forklarer, at razziaen blev til virkelighed, da leverandørerne blev klar over, at de to butikker i selskabet Olgas Unger Aps blev lukket 31. marts, og aktiverne flyttet over i et nyt anpartsselskab, Udsigten Invest Aps. Altsammen efter samråd med anpartsselskabets største kreditor og bankforbindelse, Salling Bank.

"Vi ville ganske enkelt ikke finde os i, at der var blevet bestilt varer hjem umiddelbart inden nedlukningen. Og disse varer så skulle sælges via det nyoprettede anpartsselskab, så Salling Bank på den måde fik dækket bankens virksomhedspant i selskabet. Det er ganske enkelt ikke etisk og moralsk rimeligt, at en bank opfører sig på den måde. Slet ikke i lyset af, at Salling Bank i lighed med en række andre banker er støttet massivt af den danske stat," siger Henrik Thomsen til Børsen.

Han mener, at Salling Bank er gået målrettet efter at tørre et truende tab i børnetøjsbutikkerne af på nogle sko- og tøjproducenter.

"Vi har alle engang via skattebilletten betalt for bankpakkerne. Nu vil vi ikke levere sko og tøj til Salling Bank, som de så kan sælge videre for at få dækket et truende tab på en for stor driftskredit til en erhvervskunde," siger Henrik Thomsen.

Lige efter bogen

Den ene af ejerne af Olgas Unger, Dorte Sterring, erkender, at nedlukningen af de to butikker skete i samråd med Salling Bank. Hun bekræfter samtidig, at leverandørerne lige havde leveret tøj og sko til de to butikker, lige før aktiverne blev flyttet over i et nyt selskab.

Hos Salling Bank forklarer adm. direktør Peter Vinther Christensen, at sagen efter hans opfattelse er kørt lige efter bogen. "Og nu er der netop en kurator, der ser tingene efter i sømmene. Så hvis noget er sket forkert, vil det jo komme for dagens lys," siger den adm. direktør i Salling Bank.

Læs hele artiklen i Den Elektroniske Avis

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display