Danskeren Karsten Storgaard var i går på vidneskranken for første gang i den svenske sag om insiderhandel i ØK.

Ifølge realtid.se nægter Karsten Storgaard, der står anklaget for i 2005, at have lækket insiderinformation om ØK's forestående salg af datterselskabet Nutrition til det hollandske firma Numico, sig skyldig.

Karsten Storgaard udtaler til Realtid.se, at han ikke har udvekslet oplysninger med den hovedmistænkte Ossian Hellers (SE), der tjente millioner på køb af ØK-aktier, inden salget.

"Jeg har ikke diskuteret ØK med Ossian Heller. Jeg har heller ikke talt med Andreas Hofmann (en anden hovedanklaget (red.), jeg kender ikke de andre herrer her," beretter han til realtid.se.

Informationen var tilgængelig

Karsten Storgaard sad i 2005 i Carnegies danske corporate finance-afdeling og under retsmødet kom det frem, at Karsten Storgaard havde været i besiddelse af den relevante information om salget.

"Forskellige folk arbejdede på forskellige projekter, men man havde den information der var på kontoret tilgængelig. Det kunne være, hvem der var købere, tidsplanen, etc. etc.," udtaler Karsten Stoorgaard til realtid.se, og fortsætter:

"En person, som ikke var indblandet i selve projektet, kunne godt have adgang til informationer alligevel."

Den hovedanklagede benægter sig også skyldig

Den hovedanklagede Ossian Hellers købte aktier i ØK for over 26 millioner kr. inden salget blev offentligtgjort. Samme dag som salget blev officielt, solgte han aktierne igen, med en gevinst på 5,9 millioner kroner.

Han benægter dog ligesom Karsten Storgaard, at der var tale om insiderhandel.

"Han (Karsten Storgaard red.) tillhører ikke den inderste del af min bekendtskabskreds, som jeg diskuterer aktier med. Han er en vældig god ven af mig, det er ikke det. Men han tillhører ikke en af de ti nærmeste venner, jeg har," siger han til realtid.seForsiden lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center