Storbanker hæver størst gevinst på renter og gebyr
Foto: Colourbox
Opdateret 15:06 med Danske Bank-kommentar - Landets største banker har øget indtjeningen på renter og gebyrer fra kunderne seks gange mere end deres mindre rivaler.

Knap 35 pct. er indtægterne på renter og gebyrer i gruppen af landets største banker steget, viser en opgørelse fra Finanstilsynet, der har gennemgået regnskaberne efter årets første seks måneder.

Nordea, Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank, Nykredit og den nu statskontrollerede FIH Erhvervsbank har samlet hentet 9,3 mia. kr. mere ind på regnskabsposten, der er en af de mest centrale for et pengeinstitut.

Sammen sidder store banker på omkring 75 pct. af bankmarkedet i Danmark.

De mindre rivaler - der rækker fra større lokalbanker som Spar Nord og Amagerbanken til de helt små aktører som Fanø Sparekasse og Andelskassen Merkur - har i samme periode blot hævet indtægterne på renter og gebyrer cirka 6 pct.

I landets ubetinget største bank, Danske Bank, understreger man, at de højere indtægter ikke nødvendigvis betyder, at de store banker er dyrere end de små.

"Når man ser på tallene, så stiger vores rente- og gebyrindtægter i den danske bankforretning med 6 pct, men det er jo blandt andet et udtryk for, at vi har lånt flere penge ud. Når udlånet stiger, så stiger renteindtægterne naturligvis også. Det er også et udtryk for, at de større banker har en stærk fundingposition," siger Tonny Thierry Andersen, økonomidirektør i banken, til borsen.dk.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display