Lene Espersen bakker op om strengere bonuskrav
Foto: Scanpix
Erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K) støtter EU's forslag til begrænsninger af lønpolitikken i den finansielle sektor.

Det siger hun i et svar på folketingsspørgsmål fra Enhedslistens Frank Aaen.

"Formålet er, at kreditinstitutternes aflønningspolitik skal være i overens­stemmelse med effektiv og sund risikostyring både på kort og langt sigt," siger Lene Espersen.

EU's forslag til globale regler for bankernes løn og bonus til de ansatte, der påvirker virksomhedens risikoprofil, er blandt de mest detaljerede på området. G20-landene mødes i næste uge for at drøfte spørgsmålet.

EU foreslår blandt andet krav til hvor stor en del af de pågældende ansattes samlede løn, der må udgøres af bonus og andre variable løndele, lige som pengene skal udmåles og udbetales over længere tid.

Lene Espersen understreger, at reglerne skal bevare muligheden for at opretholde den danske model med kollektive overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter.

Den fremtidige opgave med at overvåge bankernes lønpolitik placeres hos Finanstilsynet.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display