Rygter om kontanters død er overdrevet
Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Ritzau Scanpix
Finans Af
Selvom kryptovaluta, mobiltelefoner og kontaktløs betaling har taget fart, er mængden af kontanter steget fra 7 pct. af global BNP i 2000 til 9 pct. i 2016, viser ny rapport.

Det skriver The Independent.

Selvom mange har erklæret, at traditionelle kontanter er ved at uddø, var der flere kontanter i omløb i 2016 sammenlignet med seks år tidligere. Det viser en undersøgelse fra Bank for International Settlements.

  Analysen viser, at mens antallet af hæveautomater har været stabilt i udviklede lande, har især Kina og Rusland oplevet en stigning.

"Kontanternes overlevelsesevne som en social institution minder os om vigtigheden i at forstå penges økonomiske funktioner, som går udover nyskabelser inden for teknologien," siger Hyon Song Shin, der er økonomisk rådgiver ved Bank for International Settlements, til The Guardian.

På trods af den stigende mængde kontanter er andelen af betalinger med betalingskort steget fra 13 pct. af BNP i 2000 til 25 pct. i 2016.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerHvorfor tager Peter Sand en Mini MBA?

Sponsoreret af
Aros Business Academy
Cxense Display