Mobilepay vil vinde Finland: Går i samarbejde med finsk butikskæmpe
Foto: PR
Finans Af
Mobilepay vil sætte sig på mobilbetalingsmarkedet i Finland og laver derfor et samarbejde med den finske butiksgigant S Group og koncernens bank S-Bank.  

Det betyder, at finnerne fra efteråret vil kunne betale mobilt i 1000 dagligvarebutikker, og planen er, at mobilbetalingsløsningen skal udbredes til yderligere 600 butikker, bl.a. restauranter, hoteller og benzinstationer. 

Samtidig vil Mobilepay oprette et datterselskab i Finland.

"Vores nye samarbejde med S Group og S-Bank er en gennembrud for mobile betalinger i Finland. Det vil bidrage til endnu hurtigere vækst for Mobilepay i 2018. Over de næste få år er det vores mål at blive en "must have"-løsning for alle finske forretninger og forbrugere på tværs af alle betalingsløsninger," udtaler Mark Wraa-Hansen, adm. direktør i Mobilepay, i en pressemeddelelse. 

Derudover kan både S-Banks og andre bankers såkaldte bonusbetalingskort lægges ind i Mobilepay, så kunderne også får bonus, når de handler mobilt. 

"Den nye betalingsløsning vil muliggøre betaling og akkumulering af bonussen enkelt. Finske kunder betaler mere end 1,5 mio. gange om dagen i S Groups butikker. Eftersom Mobilepay virker til alle smartphones og kort fra alle banker, tilbyder denne løsning grundlaget for en sand revolution inden for mobilbetaling," udtaler Jari Annala, finansdirektør i S Group og bestyrelsesformand i S-Bank. 

I oktober sidste år lukkede Mobilepay i Norge, efter Nordea skrottede den danske betalingsløsning og tilsluttede sig norske Vipps, der var Mobilepays største norske rival.

I Danmark og Finland har Mobilepay ca 4,2 mio. brugere, mens Vipps har ca. 2,6 mio. brugere og svenske Swish har ca. 6 mio. brugere.

Sidste år blev 100 mio. euro overført via Mobilepay i Finland fordelt på 3,8 mio. transaktioner, lyder det i pressemeddelelsen. 

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display