Nationalbanken: Danske investorer køber udenlandske papirer i stor stil
Danmarks Nationalbank i København.
Foto: PR-foto
Finans Af
Ifølge en undersøgelse fra Nationalbanken vendte de danske investorer sidste år for alvor interessen mod udenlandske værdipapirer.

Således købte de danske investorer udenlandske aktier og investeringsforeningsbeviser for samlet 129 mia. kr., hvilket er det største køb af udenlandske papirer siden 2006.

Det var primært øvrige europæiske og amerikanske papirer, der blev købt - med henholdsvis 72 mia. kr. og 26 mia. kr. - viser tallene fra Nationalbanken.

Samtidig peger undersøgelsen på, at de danske investorer i stor stil reducerede beholdningen af udenlandske obligationer, hvilket gav en noget større vægt til aktierne i de forskellige porteføljer.

"Ændringerne i sammensætningen af de danske investorers udenlandske investeringer de senere år skal ses i sammenhæng med de lave renter og ønsket om at diversificere porteføljerne," skriver Nationalbanken.

Det er i øvrigt institutionelle investorer, der har stået for langt størstedelen af handlerne i begge retninger, fremgår det.

/ritzau/FINANSEr du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerSe dig for med biotek-papirer

Sponsoreret af
Investtech
Cxense Display