Lettede investorer sender Jyske Bank-aktien i vejret
Anders Dams forsikring om, at Jyske Bank "snildt" kan tjene penge nok til at leve op til Basel-kravene betyder, at aktien fortsætter i vejret mandag.
Foto: Magnus Møller
Finans Af
Jyske Bank-aktien stiger over 5 pct. mandag efter, at det i sidste uge kom frem, at de nye kapitakrav fra Basel-komiteen, ser ud til at blive til at håndtere.

 "Det er den underliggende driver, da det var en lidt positiv overraskelse, at forslagene ikke har større effekt. Personligt havde jeg i hvert fald frygtet, at det kunne ramme hårdere, så der er en lettelse," siger Tue Østergaard, der er aktiechef i ABG Sundal Collier, til Ritzau om Basel-nyhederne, som også har betydet fremgang til andre bankaktier.

Kravene kom allerede torsdag aften, og Jyske Bank-aktien steg også fredag. Her meldte banken ud, at kravene ikke vil give den stor udfordringer.

"Lever vi op til vor indtjeningsmålsætning i de kommende fire år, har vi kapital nok til både at opfylde Basel-reglerne, betale normalt udbytte samt til vækst i vor balance," lød beskeden fra Jyske Banks topchef, Anders Dam, til Børsen fredag.

I alt kræver det, at Jyske Bank lægger 3,8 mia. kr. til side.

"De penge bør vi snildt kunne tjene i de kommende år," lød vurderingen fra Jyske Bank-chefen til Finans.

I alt er Jyske Bank-aktien steget over 8 pct. på de to dage.Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display