Fagforbund freder Arbejdernes Landsbank
Foto: Brian Bergmann / Scanpix
Finans Af
Lederne af Danmarks fem største fagforbund afviser alle, at et salg af Arbejdernes Landsbank kan komme på tale.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge formand for HK, Kim Simonsen, har fagbevægelsen brug for en bank, der kan stille penge til rådighed i forbindelse med en strejkesituation. Heller ikke FOA-formand Dennis Kristensen ser et salg af Arbejdernes Landsbank i den nærmeste fremtid.

"Jeg kan slet ikke forestille mig, at banken bliver sat til salg. Omvendt havde jeg heller ikke for to måneder siden forestillet mig, at nogen ville sælge Alka," siger Dennis Kristensen til Dagbladet Børsen.

Ifølge bankforsker Lars Krull fra Aalborg Universitet repræsenterer banken dog et betydeligt aktiv for den danske fagbevægelse.

"Arbejdernes Landsbank gør det, og har gjort det, godt. Det er en veldrevet bank, der som den eneste er kommet ud af finanskrisen uden én eneste plet. Banken har et rigtigt godt renommé, og det kan måske føje lidt til prisen," siger Lars Krull.

/ritzau/FINANS


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung
Cxense Display