EU-Kommissionen godkender Nets-salg til amerikansk kapitalfond
Foto: PR-foto
Finans Af
EU-Kommissionen har vendt tommelfingeren op til salget af betalingsselskabet Nets til den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman.

Det fremgår af en meddelelse onsdag.

 "Kommissionen konkluderede, at det foreslåede opkøb ikke rejser nogen konkurrencebekymringer, fordi der ikke er nogen horisontale overlap eller vertikale sammenhænge mellem aktiviteterne i de to selskaber, fremgår det af meddelelsen."

Hellman & Friedman fremsatte den 25. september et købstilbud på Nets, og knap en måned senere anbefalede bestyrelsen i det danske selskab enstemmigt aktionærerne at tage i mod tilbuddet.

Blandt fordelene nævnte bestyrelsen, at tilbudskursen er "attraktiv i forhold til Nets' aktuelle finansielle resultater," og at der afregnes kontant med aktionærerne.

 Amerikanernes bud er på 165 kr. per aktie i Nets. Og det betyder, at betalingsserviceselskabet samlet værdisættes til 33,1 mia. kr. for alle aktierne.

Tilbudsperioden løber til og med den 18. december klokken 16.00 dansk tid.

Der er knyttet en række vilkår og betingelser til købstilbuddet - og gennemførelsen er betinget af, at aktionærer med samlet mere end 90 pct. af aktiekapitalen accepterer det.

Det er Evergood 5, der kommer til at overtage Nets, hvis nok aktionærer vælger at sige ja tak. Evergood 5 kontrolleres indirekte af en række Hellman & Friedman-fonde.

Der er allerede givet tilsagn fra nogle aktionærer om salg af aktier repræsenterende 46 pct. af aktiekapitalen. Derudover har en aktionær, som har cirka 3,3 pct. af aktiekapitalen og stemmerettighederne, ligeledes underskrevet en støtteerklæring om at ville sælge aktier.

Nets gik på børsen i september sidste år til en pris på 150 kr. per aktie. Onsdag koster en Nets-aktie 163,60 kr. efter en stigning på 0,1 pct.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display