Medie: Død whistleblower og stjålne russiske penge indgår i Danske Banks hvidvasksag
Foto: Scanpix
Finans Af
Onsdag kom det frem, at fransk politi sigter Danske Bank for hvidvask i forbindelse med transaktioner på 15 millioner euro i bankens afdeling i Estland. Nu skriver Wall Street Journal, at der angiveligt er tale om hvidvaskning af stjålne russiske penge identificeret af den afdøde advokat og whistleblower Sergei Magnitsky.

Wall Street Journal har talt med den tidligere hedgefondschef Bill Browder, der leder en international kampagne for sanktioner mod Rusland.
 
Magnitsky døde efter sigende 11 måneder efter han blev arresteret i 2008 i russisk politis forvaring efter angiveligt at have skaffet bevis for en stor korruptionssag, hvor politi og kriminelle arbejdede sammen om at stjæle 230 mio. dollar ved skattefusk.

Han siger til det amerikanske medie, at den franske dommer Renaud van Ruyrnbeke undersøger Danske Bank, efter at han detaljeret har oplyst om bankens inddragelse i hvidvaskning af penge fra skattevindel i Moskva afsløret af Magnitsky.

Intet nyt fra Danske Bank

Danske Bank har ikke ønsket at udtale sig til Wall Street Journal om de nye informationer. Men Flemming Pristed, chefjurist i Danske Bank, sagde onsdag:
 
"Vi er ikke i stand til at sige, om beløbene stammer fra ulovlige aktiviteter, og vi ønsker ikke at kommentere det konkrete tilfælde, så længe det undersøges."

Bill Browder forvaltede investeringer for milliarder af dollar i Rusland, indtil han trak sig ud af landet for mere end et årti siden.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display