Catalanske banker atter i vælten efter Rajoy-udtalelser
Spaniens premierminister Mariano Rajoy.
Foto: Scanpix
Finans Af
De catalanske banker Banco de Sabadell og Caixabank er i god form i mandagens spanske aktiehandel, hvor bankerne understøttes af udtalelser fra Spaniens premierminister, Mariano Rajoy, der fastslår, at landet ikke bliver delt trods Cataloniens ønske om løsrivelse og selvstændighed.

Der har været masser af uro omkring Catalonien siden sidste weekends omstridte afstemning i regionen, der endte med et flertal for selvstændighed.

Det fik fredag Banco de Sabadell til at annoncere, at det flytter sit hovedsæde ud af Cataloniens hovedstad, Barcelona, og til Alicante længere sydpå. Ifølge nyhedsbureauet Reuters går Caixabank desuden med lignende overvejelser.

Torsdag steg de to banker betragteligt på børsen i Madrid, da rygterne om en udflytning kom frem, og mandag er aktierne igen i fokus efter udtalelserne fra Mariano Rajoy.

Banco de Sabadell stiger med 2,2 pct. til 1,69 euro, mens Caixabank løftes 1,8 pct. til 4,16 euro. Dermed er de to helt med fremme i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks, ligesom de i øvrigt topper det spanske IBEX 35-indeks.

Mariano Rajoy er da også umiddelbart meget klar i mælet; Spanien vil forblive én samlet enhed på trods af uroen netop nu.

"Absolut nej. Spanien bliver ikke delt. Den nationale enhed vil blive bevaret. Vi vil gøre alt, hvad der er muligt inden for lovens rammer for at holde sammen på landet," siger premierministeren ifølge Reuters til den tyske avis Die Welt.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display